General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 21st March

0
16
General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 21st March

We all know that what is the value of GK and currents affairs in exam point of view especially when you’re preparing for government exam because if you are applying for specific post, organization surely want to check your knowledge about current thing happing in country and worldwide.  Watching news channel, reading newspaper, books, and mobile GK apps in today’s world is a simple method to update your knowledge. AllGovtJobs is just taking one step forward to help their reader in the field of general knowledge and current affairs. AllGovtJobs is wishing all the best to everyone for future.

AllGovtJobs want your success!!! Here are some current affairs and GK quiz questions, hope you find it advantageous.


1.      Which among the following sports car has smashed the world record for acceleration after hitting nearly 300 kmph in just over 13 seconds?
a.       Porsche 911
b.      Bugatti Veyron EB
c.       Lotus Super 7
d.      Hennessey Venom GT
Answer: Hennessey Venom GT
2.      Anand Amritraj is well known player of——?
a.       Cricket
b.      Tennis
c.       Football
d.      Chess
Answer: Tennis
3.      Who among the following is the current chairman of University Grants Commission (UGC)?
a.       Prabhu Prasad
b.      Sukhadeo Thorat
c.       Ved Prakash
d.      Suresh Mishra
Answer: Ved Prakash
4.      The World Economic Forum held its annual meeting in Davos, which is located in —–?
a.       Canada
b.      Switzerland
c.       France
d.      Belgium
Answer: Switzerland
5.      Which of the following Indian Scientist have been conferred with China’s top science award for his important contributions in boosting China-India scientific cooperation?
a.       Madhvan Nair
b.      Chandra Shekar
c.       CNR Rao
d.      C P Bhargava
Answer: CNR Rao
6.      Who among the following is world’s oldest marathon runner?
a.       Amrit Raj Singh
b.      Fauja Singh
c.       Rajendra Singh
d.      Sukesh Singh
Answer: Fauja Singh
7.      Who is the quickest Indian and the second quickest in world to score 4000 ODI runs?
a.       Virat Kohli
b.      Suresh Raina
c.       Gautam Gambir
d.      Yuvraj Singh
Answer: Virat Kohli
8.      On which among the following days, World Water Conservation Day is observed?
a.       28thFeb
b.      22 March
c.       5thJune
d.      11 July
Answer: 22 March
9.      Among all the states & territories, the lowest sex ration in India as per the data of 2011 Census is —–?
a.       Chandigarh
b.      Daman & Diu
c.       Dadra & Nagar Haveli
d.      Haryana
Answer: Dadra & Nagar Haveli
10.  Which among the following states is largest producer of Sugar in India?
a.       Bihar
b.      Karnataka
c.       Maharashtra
d.      UP
Answer: Maharashtra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here