General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 25th March

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 25th March

General Knowledge is an important parameter which decides that either candidates passed exam or failed. So make yourself ready to grasp the latest general knowledge and current affairs questions every day. This is the step taken by AllGovtJobs to provide its reader beneficial knowledge.

1.       United Nation has released “One Women” album on the occasion of International Women’s Day. Name of the Indian Artist who has the member of this album?
a.       A.R. Rahaman
b.      Anoushka Shankar
c.       Malika Sarabhai
d.      Amzad Ali Khan
Answer: Anoushka Shankar
2.      The Government of India and the RBI to introduce one billion pieces of Rs 10 notes in polymer/plastic on a field trial basis. The trial will conducted in five cities. Which the following is not among them?
a.       Shimla
b.      Jaipur
c.       Nagpur
d.      Bhubaneswar
Answer: Nagpur
3.      On 12thMarch, 2013 the President of India Mr. Pranab Mukherjee attended the celebration of 45th Anniversary of Independence of which country?
a.       Maldive
b.      Sri Lanka
c.       Vietnaam
d.      Mauritius
Answer: Mauritius
4.      On Feb 14th 2013 India has conclude $ 6 billion Missile deal with which country?
a.       Russia
b.      France
c.       England
d.      USA
Answer: France
5.      The first indigenously developed weaponised helicopter was handed over to India Army on 8th Feb, 2013 is —–?
a.       Rudra
b.      Varun
c.       Chetak
d.      Indra
Answer: Rudra
6.      Mata Jijabai Award for 2012 was given to —–?
a.       Smt. Omana T.K
b.      Ms. Sonika Agarwal
c.       Smt. Guramma H. Sankina
d.      Smt. Olga D’mello
Answer: Ms. Sonika Agarwal
7.      Devi Ahilyabai Holkar Award, 2012 confer to —–?
a.       Smt. Pranita Talukdar
b.      Smt. Omana T.K
c.       Smt. Olga D’mello
d.      Smt. Guramma H. Sankina
Answer: Smt. Olga D’mello
8.      Name the renowned soccer player who on 9th Dec, 2012 set the record for most goals in calendar year by scoring his 86th goal of 2012?
a.       David Beckham
b.      Lionel Messi
c.       Cristiano Ronaldo
d.      Roberto Carlos
Answer: Lionel Messi
9.      Which team on Dec 15, 2012 won the 3rd World Cup Kabaddi Tournament for the 3rd consecutive time in the Men’s category & second consecutive time in the Women’s category?
a.       India
b.      Pakistan
c.       Australia
d.      England
Answer: India
10.  Which country won the Junior Table Tennis Championship claiming all the titles?
a.       Germany
b.      China
c.       Hungary
d.      Sweden
Answer: China

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2014 Allgovtjobs