General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 27th March

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 27th March

Hello friends! Hope you are enjoying our new program to provide general knowledge and current affairs information. AllGovtJobs main aim is to provide best material to their readers so that they easily make their own way to success.


1.      Project Glass in a R&D program by which among the following companies to prototype and build augmented reality glasses or an augmented reality head mounted display (HMD)?
a.       Google
b.      Microsoft
c.       Samsung Electronics
d.      Research in Motion Limited
Answer: Google
2.      The famous quote “Finance is the brain of the economy” was given by —-:
a.       Joseph Stiglitz
b.      Nicholas Stern
c.       Michael Bruno
d.      Kaushik Basu
Answer: Joseph Stiglitz
3.      Who among the following has recently won the first Queen Elizabeth Prize for Engineering?
a.       Sergey Brin
b.      Bill Gates
c.       Larry Page
d.      Tim Berners- Lee
Answer: Tim Berners- Lee
4.      Which among the following day is observed as the World Water Day?
a.       12thMarch
b.      16thMarch
c.       21stMarch
d.      22ndMarch
Answer: 22nd March
5.      The RBI has recently issued guidelines for new bank license. As per these guidelines, what is the minimum paid-up capital for setting up a bank?
a.       Rs 500 crore
b.      Rs 800 crore
c.       Rs 1000 crore
d.      Rs 1200 crore
Answer: Rs 500 crore
6.      Who among the following is considered as the father of African literature?
a.       Wole Soyinka
b.      Chinua Achebe
c.       Pete Edochie
d.      Elechi Amadi
Answer: Chinua Achebe
7.      Zillur Rahman, who recently passed away was a president of ——?
a.       Malaysia
b.      Indonesia
c.       Bangladesh
d.      Yemen
Answer: Bangladesh
8.      Which among the following is the author of the book titled, ‘Gandhi before India’?
a.       Gurucharan Das
b.      Ramchandra Guha
c.       Khushwant Singh
d.      Arn Shourie
Answer: Ramchandra Guha
9.      Which among the following countries is not a part of the Southern African Custom Union (SACU)?
a.       Botswana
b.      Angola
c.       Namibia
d.      Swaziland
Answer: Angola
10.  The Global Peace Operations Initiative (GPOI) was launched by the ——?
a.       UK
b.      US
c.       France
d.      Russia
Answer: US

Check Also

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 30th March

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 30thMarch As we know GK and current affairs …

2 comments

  1. thank u.good job kp itup.

  2. thanks fr ur updates
    if possible provide imp curent events of sports

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »