General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013: 1st April

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013: 1stApril

We all know that what is the value of GK and currents affairs in exam point of view especially when you’re preparing for government exam because if you are applying for specific post, organization surely want to check your knowledge about current thing happing in country and worldwide.  Watching news channel, reading newspaper, books, and mobile GK apps in today’s world is a simple method to update your knowledge. AllGovtJobs is just taking one step forward to help their reader in the field of general knowledge and current affairs. AllGovtJobs is wishing all the best to everyone for future.


1.      Who among the following has won the Femina Miss India 2013 contest?
a.       Sobhita Dhulipala
b.      Zoya Afroz
c.       Anukriti Gusain
d.      Navneet Kaur Dhillon
Answer: Navneet Kaur Dhillon
2.      Which among the following authorities decided the ways and means advances (WMA) limits for State Governments?
a.       RBI
b.      Finance Ministry
c.       Finance Commission
d.      Parliament
Answer: RBI
3.      In March 2013, India has signed the latest Tax Information Exchange Pack with —–?
a.       Liechtenstein
b.      Austria
c.       Croatia
d.      Cyprus
Answer: Liechtenstein
4.      After Tata Motors, which among the following the second largest commercial vehicle company in India?
a.       Mahindra & Mahindra
b.      Ashok Leyland
c.       Eicher Motors
d.      Bajaj Auto
Answer: Mahindra & Mahindra
5.      The Kaziranga National Park, which is known for its one horned rhinos is located in —–?
a.       Arunachal Pradesh
b.      Assam
c.       Sikkim
d.      West Bengal
Answer: Assam
6.      Lessons Learnt and Reconciliation Commission (LLRC)  is related to which among the following country?
a.       Myanmar
b.      Sri Lanka
c.       Iraq
d.      United States
Answer: Sri Lanka
7.      Which among the following is the first ever massive exercise conducted by the Indian Air Force to test battle efficiency in a war time scenario?
a.       Operation Flaming
b.      Operation Flying
c.       Operation Livewire
d.      Operation Gagan
Answer: Operation Livewire
8.      eThekwini Declaration, which is recently in news is related to —–?
a.       Arab League Summit
b.      BRICS Summit
c.       OECD  Summit
d.      OPEC Summit
Answer: BRICS Summit
9.      Asia’s largest Tulip garden is located in ———-?
a.       Uttarakhand
b.      Jammu & Kashmir
c.       Sikkim
d.      Himachal Pradesh
Answer:  J&K
10.  Recently, who among the following has sworn in as Pakistan’s caretaker Prime Minister?
a.       Balakh Sher Mazari
b.      Ahmad Qureshi
c.       Hazar Khan Khoso
d.      Meraj Khalid
Answer: Hazar Khan Khoso

Check Also

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 29th March

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2013- 29thMarch Hello friends! Hope you are enjoying our …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »